pondelok 30. júla 2012

"Clutch" - stelesnenie ženskej sily


"Knot Clutch by Bottega Veneta“
Hlavnými hodnotami značky Bottega Veneta sú kvalita, exkluzivita a luxus. Tým sa riadili už Vittorio a Laura Moltedo, ktorí značku založili ako rodinný podnik v roku 1966. Uznanie si získala najmä pre svoje ušľachtilé kabelky s unikátnou technikou ručne prepletanej kože „intrecciato“. Keď prišiel Tomas Maier v roku 2001 do firmy a ujal sa postu kreatívneho riaditeľa všimol si vzhľad tohto malého „ženského sna“ a posunul ho o level vyššie. Vytvoril nový uzáver v tvare malého uzlu a po ňom nazval celú kabelku „ The Knot“, ktorá interpretuje božskú prestíž celej značky. Žiadne okázalé logá navonok, len diskrétne ukryté iniciály vo vnútri kabelky. Ako sám hovoril: „V prípade kabelky so značkou BV platíte za kvalitu, v žiadnom prípade nie za logo.“ Identická kabelka, ktorú chce mať jednoducho každý. 



"Skull Clutch by Alexander McQueen“
Britský módny návrhár Alexander McQueen bol považovaný za jedného z najtalentovanejších tvorcov novej generácie. V brandži bol známy ako „bad boy“, čo dokazoval najmä na prehliadkových mólach, kde často šokoval svojimi módnymi kreáciami. Známym sa stal vo chvíli, keď Isabella Blow kúpila celú jeho záverečnú módnu kolekciu. Editorka a múza návrhára Philipa Treacyho mala na nové talenty nos. Objavila nielen Alexa, ale aj modelky Stellu Tennant a Sophie Dahl. Od roku 1996 pracoval ako hlavný šéf módneho domu Givenchy až do chvíle, kedy si založil svoju vlastnú „brand“. McQuuen počas svojej kariéry predstavil mnoho vecí, ktoré sa stali kultovou záležitosťou. Jeho ikonická kabelka „The Skull“ však zlomila rekordy vo všetkých smeroch. „Krabička" so zaoblenými rohmi a zapínaním v podobe lebky je kúskom, po ktorom túži každá žena. 



"Sweet Charity Clutch by Christian Louboutin“
Meno Christian Louboutin nepoznajú len ženy na celom svete vďaka jeho legendárnym topánkam s červenou podrážkou, ale aj mnohí muži, pretože ide rozhodne o najskloňovanejšie meno v ich domácnosti! Na bankovýh výpisoch manželov sa niekedy môže zdať, že sú s Louboutinom najlepší kamaráti. Ikona vo svete topánok sa dlho pohrávala s myšlienkou vymyslieť k svojim pokladom aj kabelky. A tie sú rovnako štýlové a jedinečné. "The Sweet Charity Clutch“ je ideálnou voľbou na party, keď chcete byť nepriehľadnuteľná. S malou kabelkou od Louboutina budete zaručene ozdobou celého večera!




"Crystal Quartz Clutch by Marchesa"
Táto luxusná módna značka bola založená len v roku 2004 britskou módnou návrhárkou Georginou Chapman (manželka hollywoodského producenta Harvey Weinstein) a Keren Craig a okamžite sa stala miláčikom celebrít na červenom koberci. Hlavnou inšpiráciou  bola Luisa Casati. Talianska výstredná dedička, múza desiatky umelcov, a tzv. patrónka európskeho umenia 20. storočia. Žena, ktorá o sebe vyhlasovala: "I want to be a living work of art". Značka začala produkovať k svojim nádherným večerným róbam aj kabelky, ktoré sú skutočnými perlami. Prestížna a hlavne limitovaná edícia kabelky Crystal Quartz Clutch spôsobila medzi celebritami doslova revolúciu. Kabelka, s ktorou sa budete cítiť ako hollywoodska star!





"Box Crystal Clutch by Elie Saab“
Kto by bol povedal, že libanonský módny návrhár prerazí vo všetkých mekkách módy a stane sa miláčikom mnohých celebrít? Elie Saabovi sa to podarilo. Svoju prvú značku založil v Bejrúte už ako osemnásťročný. Celosvetovo známym sa však stal vďaka herečke Halle Berry, ktorá si v roku 2002 v jeho šatách prišla prevziať Oscara. Ona bola prvou černoškou, ktorá si prevzala túto sošku a on prvý libanonský návrhár, ktorý obliekol oscarovú herečku. Jeho šaty sú nezameniteľné, plné romantiky, nežnosti a sviežosti. Rovnako ako všetci módni dizajnéri, aj on sa rozhodol vytvoriť unikátne večerné kabelky, ktoré by boli „šperkom“ jeho šiat. A to doslova.  Pozrite si jeho „The Box Crystal Clutch“ , ktorá je dokonalým umeleckým výtvorom. Vykameňovaná kabelka v rôznych odtieňoch s jasným rukopisom značky Elie Saab.
"Moscow Lion Clutch by Chanel“
Coco Chanel bola revolučnou návrhárkou, ktorá absolútne zmenila šatník ženy 20. storočia. Ako prvá priniesla kabelku, ktorá sa dala nosiť na ramene a dala tak ženám voľnosť pohybu a väčšiu prirodzenosť. „La Petite Noire“ ako každý nazýva legendárnu prešívanú kabelku s dlhými retiazkovými rúčkami odštartovala éru ikonických kabeliek. Dnes módny dom Chanel prichádza s mnohými limitovanými edíciami kabeliek, ktoré ešte viac podčiarkujú symbol ich luxusu. Ak hľadáte skutočne sofistikovanú kabelku, „The Moscow Lion Clutch“ je tá správna voľba. Ručná práca, bronzové aplikácie so zlatými detailami perlete a kryštálmi Swarovski. Táto kabelka obsahuje ruské couture umenie, ktoré vystihuje aj jej cena presahujúca 10. 000 dolárov. 

1 komentár: