utorok 25. septembra 2012

Exkluzívna gala dinner na Dreft Fashion Weeku


Praha sa v poslednom období stáva významnou módnou metropolou. Dôkazom toho bol aj samostatný projekt "DREFT FASHION WEEK", ktorý naväzoval na minuločnú prehliadku Designblok Dreft Fashion Week. Predstavilo sa tu množstvo módnych návrhárov, špeciálnych osobností z módneho priemyslu, rovnako tak aj veľa mladých a talentovaných dizajnérov. 
Témou tohto ročníka bola Južná Amerika a preto na túto módnuudalosť prijala pozvanie argentínska supermodelka Valeria Mazza, ktorá sa už v roku 1996 objavila s Tyrou Banks na titulke prestížneho magazínu Sports Illustrated Swimsuit Issue. Veľkou hviezdou bol tiež brazílsky módny návrhár Alexandre Herchcovitch, ktorý predstavil svoju novú kolekciu jar/leto 2013. Práve Praha bola jeho prvou zástavkou po Newyorskom Fashion Weeku.

Dreft Fashion Week je známy najmä tým, že dáva priestor mladým nádejným módnym návrhárom. Každoročne sa tu organizuje súťaž Dreft Black Card, vďaka ktorej môžu českí mladí módni návrhári zúročiť roky svojho štúdia a praxe a posunúť tak svoju tvorbu o level vyššie. Svoju kolekciu predstavila aj víťazka minulého ročníka súťaže Dreft Black Card Jindra Jansová. Mnohí prítomní hostia sa zhodli na tom, že na prehliadkach Young Talents a VŠUP Fashion Show sa predviedli skutočné nádeje českej módy. Zásluhu na tom má určite aj dizajnérka Liběna Rochová, ktorá je v súčasnej dobe vedúcou Ateliéru odevu a obuvi na VŠUP v Prahe a svoje cenné skúsenosti tak odovzdáva ďalej. Väčšina prehliadok sa odohrávala v špeciálne vybudovanom stane na Alšovom nábreží neďaleko koncertnej siene Rudolfinum. Program bol naozaj veľmi pestrý a bohatý. Okrem klasických prehliadok mali možnosť návštevníci zažiť rôzne prednášky, módne diskusie alebo workshop. 

Ku každej veľkej módnej udalosti patria aj sprievodné párty. Tentokrát si dali organizátori skutočne záležať. Absolútnym vrcholom bola The Lordship Black&White Gala Dinner v Míčovne Pražského hradu, na ktorej som sa zúčastnila aj ja spolu s Fashion TV. Nádherné priestory, dokonalé jedlo a šampanské, vyberaná spoločnosť a prekrásne večerné róby… Nachvíľu som sa ocitla v úplne inom svete. Exkluzívnym hosťom večera bol známy taliansky šperkár Roberto Coin, ktorého cenné kúsky obdivovali nielen dámy ale aj páni. Liběna Rochová špeciálne na túto príležitosť navrhla 5 krásnych večerných šiat k jeho šperkom, ktoré predviedli známe české modelky Lucie Smatanová, Tereza Fajksová či Aneta Vignerová. Skvelá atmosféra panovala počas celého večera, a rovnako aj ja spolu s Gabikou Drobovou, riaditeľkou Fashion TV sme sa výborne zabávali. Samozrejme, ja až po práci...onedlho uvidíte na obrazovkách FTV reportáž z tejto prestížnej gala dinner. 

JANA.
topmodelka Karolína Bosáková v spoločnosti supermodelky Valerie Mazza a Barbory Bergove
exkluzívny hosť gala dinner Roberto Coin a Liběna Rochová
S Gabikou Drobovou sme na tejto exkluzívnej akcii nemohli chýbať
s Tatianou a Simonkou :) 
Viac fotiek- KLIK SEM


1 komentár:

  1. Anonymný1:53 PM

    Black & White party a dámy na poslednej fotke si dajú modré šaty? Nie je to faux-pas? :-)Zuzka

    OdpovedaťOdstrániť