pondelok 25. júna 2012

Prehliadka módy a výtvarného umenia


Necelých 15 kilometrov južne od centra Bratislavy sa nachádza jedno z najmladších európskych múzeí moderného umenia – Danubiana. Rieka Dunaj jej prepožičala svoje meno, to ostatné je výsledkom nadšenia a inciatívy slovenského galeristu Dr. Vincenta Polakoviča a finančných prostriedkov holadského zberateľa a podporovateľa umenia Gerarda H. Meulensteena. Danubiana vo svojich sálach predstavuje obrazy a sochy popredných slovenských aj svetových umelcov. Okrem toho sa tu nachádza aj predajná galleria súčasného umenia, priestor pre komorné výstavy, audiovizuálne centrum či dokonca Art Shop s útulným Art Café. Danubiana je polostrov umenia rozprestierajúci sa na 8000 m2, ktorý otvára bránu do jedinečnej symbiózy výtvarných diel, modernej architektúry a krásnej prírody.
Pred pár dňami sme v týchto nádherných priestoroch robili s Majkou módnu prehliadku, na ktorej sa predstavili tie najlepšie kúsky z butiku NINE fashion – Roberto Cavalli, Roberto Scarpa, Roccobarocco v kombinácií s originálnymi kabelkami Katie’s bag. Rovnako tu predviedol svoju najnovšiu kolekciu prekrásnych svadobných šiat mladý módny návrhár Robert Bartolen. Na záver predstavil svoje stylingové umenie Milan Štefan, ktorý je módnym redaktorom v časopise La Famme a jeho kreativitu a nadanie oceňujú aj naši susedia:) Jeho rukopis by sa dal definovať ako eklektická zmes štýlov vrcholiaca v kompaktnom sviežom celku, ktorý prekvapí rafinovanými detailmi a kontrastmi. S netradičným make-upom sme sa premenili na éterické bytosti súčasnosti. 

Vychutnajte si prehliadku niekoľkých kúskov výtvarného umenia, ktoré Danubiana ponúka a tešte sa na najbližšie pripravované výstavy!












so stylistom Milanom Štefanom
Milanov dokonalý styling!
s modelkou Laurou Kraus :-)
na prehliadke nesmela chýbať riaditeľka vydavateľstva STAR  p. Mária Reháková


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára